Lisbjerg – en by i forvandling

Lisbjerg er en bydel i forvandling – med rødder dybt forankret i historien og blikket rettet mod fremtiden. Ved Lisbjerg Kirke har arkæologiske udgravninger afsløret spor af en stor befæstet vikingeborg fra 900-tallet. Borgen har haft betydelig strategisk og administrativ betydning – og nogle kilder tyder på, at biskoppen i Aarhus havde sæde her i vikingetiden. I dag er Lisbjerg udlagt som et af Danmarks største byudviklingsområder.

Der er vældig gang i byggeriet i Lisbjerg, og på få år er indbyggertallet fordoblet til cirka 2.000 naboer i dag. Dertil et stort antal arbejdspladser i Lisbjerg Erhvervspark, der senest har lagt jord til et nyt hovedkontor for Rains, Brandstation Aarhus Nord og Aarhus Universitets nye eksamenshus. Over de kommende 60 år forventes Lisbjerg at vokse til hele 25.000 indbyggere – det bliver en forstadsby på størrelse med Skanderborg. Det er Aarhus Kommune, der ejer langt størstedelen af jorden omkring Lisbjerg og står for den løbende planlægning og byudvikling. Udviklingen sker i dialog med borgerne og fællesrådets byudviklingsudvalg, som mødes fast med kommunens projektgruppe hver sjette uge.

Bydelen er omgivet af skov, eng og ådal – Lisbjerg afgrænses mod syd af Egådalen, og fra Lisbjerg bakke er der udsigt til Egå Engsø, Aarhusbugten og Mols. Den lokale infrastruktur er i top med både supercykelsti, fire lokale letbanestop, gode busforbindelser og hurtig adgang til motorvej.

Lisbjerg har også en moderne og populær skole med madordning. Skoledistriktet dækker Lisbjerg, Gl. Skejby, Terp og Kasted, men skolen tiltrækker også mange elever fra Ølsted, Trige og Spørring. Det lokale fællesskab trives med aktive foreninger som fx Lisbjerg Beboerforening, der står for sociale aktiviteter året rundt med udgangspunktet i Lisbjerg Beboerhus, og Lisbjerg Fritidsliv, der udbyder masser af sports- og fritidsaktiviteter for både børn og voksne